Partiokasvatuksen tavoitteena on, että partiolainen rakentaa katsomuksellista identiteettiään, etsii elämän totuutta ja elää sitä todeksi. Partiolippukunnan taustayhteisönä voikin toimia myös ortodoksinen seurakunta.

Partion katsomuskasvatus

Katsomuskasvatus on termi, jolla kutsutaan ihmisen henkistä ja hengellistä kasvua edistävää kasvatusta. Nimike sisältää kaikki jäsenistön katsomukset ja kuvaa niille yhteistä kasvatusta. Lisää partion katsomuskasvatuksesta voi lukea Suomen partiolaisten “Katsomuskasvatus ja hengellisyys” sivulta sekä Partio-ohjelman katsomus– sivulta ja “Katsomus (k)antaa”– ohjelmapainotuksen sivulta.

Suomen ortodoksisen kirkon ja Suomen partiolaisten yhteistyö

Suomen ortodoksisen kirkon ja Suomen partiolaisten uusi yhteistyösopimus astui voimaan 10.4.2022. Koko sopimus löytyy täältä.

Kuvassa arkkipiispa Leo ja Suomen Partiolaiset ry:n puheenjohtaja Siiri Somerkero (vasemmalla) ja toiminnanjohtaja Kaisa Leikola. Kuva: Vlada Wahlstén.

“Toivomme, että päivitetyn yhteistyösopimuksen myötä meidän kirkkomme jäsenet, erityisesti lapset ja nuoret, löytäisivät partiotoiminnan. Me Kirkkona haluamme olla läsnä partiotoiminnassa ja toivottaa Jumalan siunausta ihmistenväliseen kulttuurien rajat ylittävään kanssakäymiseen” (arkkipiispa Leo).

Kuvia suurleirien leiriliturgioista

Roihu 2016

Kajo 2022

Pyhä suurmarttyyri Georgios voittaja

Ortodoksisen kirkon kunnioittama suurmarttyyri Georgios voittaja on myös partiolaisten suojeluspyhä. Georgios tunnetaan kansanomaisemmin pyhänä Yrjönä tai pyhänä Yrjänänä. Partiolaiset viettävät pyhän Yrjön päivää 23.4. ja sen ympärillä partioviikkoa. Myös ortodoksisessa kalenterissa Georgios voittajan muistopäivä on 23.4.

Voit lukea lisää pyhästä suurmarttyyri Georgios voittajasta Suomen ortodoksisen kirkon sivuilta.

@_ortodoksisto_

Oltiin tänään partiolippukunta Karjalan Korvenkävijöiden järjestämillä kirkkokahveilla herkuttelemassa ja tutustumassa Pyhän Georgios voittajan tarinaan. #ortodoksisto #fyp

♬ Documentary A moment of tension(871019) – RK Sound
Roihu 2016-leirillä valmistettu Georgios Voittajan ikoni

Views: 77