Ortodoksisuuden mitä, miksi, miten: Kaste ja mirhallavoitelu

Ortodoksisten nuorten liiton, ONL:n videosarja on täydentynyt uudella videolla. “Kaste ja mirhallavoitelu – The Orthodox Baptism and Chrismation” kertoo selkeästi kasteen ja mirhallavoitelun sakramenteista.

Katso video tästä: Kaste ja mirhallavoitelu (kesto 8:58) (Avaa “Lue lisää…” )

Ortodoksiston ”Kotona kasvamassa” -osiossa kerrotaan, mitä kaikkea liittyy kasteeseen, mirhavoiteluun ja lapsen syntymään. Sisällöissä käsitellään myös aikuisena kirkkoon liittymistä. Monien seurakuntien sivuilla on sakramentteihin liittyvää mielenkiintoista sisältöä. Esimerkiksi Turun ortodoksisen srk:n ”Kirkolliset toimitukset” kokonaisuus on tutustumisen arvoinen.

ONL on tuottanut “Ortodoksisuuden mitä, miksi miten” -sarjassa myös muita videoita. Osa videoista on tuotettu yhdessä PSHV:n ja Filantropian kanssa.

Risti” -video kertoo rististä ja ristinmerkin tekemisestä ortodoksisessa perinteessä. (kesto 3:55)

Pyhä ikoni” -videolla kerrotaan perusasioita ikoneista ja niiden kunnioittamisesta ortodoksisessa perinteessä. (kesto 3:44)

Ortodoksinen kirkkorakennus” -videolla kerrotaan yleisiä asioita ortodoksisesta kirkkorakennuksesta. (kesto 5:20)

Tuohus” -videolla Johannes Teppo seikkailee tyttäriensä kanssa Lintulan luostarissa. He ovat tulleet selvittämään, miten tuohuksia tehdään, miksi niitä pitää olla niin paljon ja mihin niitä käytetään. (kesto 6:22)

Ortodoksinen ihmiskäsitys” -videolla pastori Tuukka Rantanen pohtii ortodoksista ihmiskäsitystä. Me synnymme tähän Jumalasta vieraantuneeseen, langenneeseen maailmaan. Kuitenkin, meissä on haavojen ja turmelusten alla alkuperäinen, sädehtivä ja ihmeellisen kaunis Jumalan kuva. (kesto5:45)

Luomakunta” -videolla pohditaan luomakuntaa ja ilmastonmuutosta ortodoksisesta näkökulmasta. (kesto 5:12)

Hits: 34

Katso myös