Pyhien Sergein ja Hermanin Veljeskunta PSHV ry.

PSHV ry:n toiminnan tarkoituksena on vahvistaa jäsentensä hengellistä kasvua, elävää yhteyttä kirkkoon sekä yhteisöllisyyttä.

PSHV ry on vuonna 1885 perustettu ortodoksisen kirkon perinteeseen sitoutunut Suomen ortodoksisen kirkon ja sen seurakuntien tukijärjestö. Sen toiminnan tarkoituksena on vahvistaa jäsentensä hengellistä kasvua, elävää yhteyttä kirkkoon ja yhteisöllisyyttä. Veljeskunta toimii keskusjärjestönä alaosastoille, joita ovat tiistaiseurat, kirkkokuorot ja muut ortodoksiset kuorot, ikonimaalauspiirit sekä erilaiset kerhot.

PSHV:n toteuttaa visiotaan neljän toimintalinjan kautta:

1. Aikuiskasvatus ja katekumeenityö


Tavoitteena on sitouttaa ihmisiä seurakunnan aktiivisiksi jäseniksi auttamalla heitä löytämään oman paikkansa seurakuntayhteisössä. 

2. Perhetyö  

PSHV tukee seurakuntien perhetyötä. Se etsii yhteistyössä seurakuntien kanssa työmuotoja, jotka mahdollistavat perheiden osallistumista jumalanpalveluselämään ja muuhun toimintaan. 

 3. Vapaaehtoistyö  


PSHV toimii yhteistyössä seurakuntien kanssa ja tarjoaa niille koulutusta vapaaehtoistyön järjestämisessä.

4. Diakoniatyö 

PSHV toimii yhteistyössä seurakuntien kanssa tarjoamalla niille vaihtoehtoja lähimmäisavun toteuttamiseksi.


Veljeskunnan logo


PSHV:n vuosijuhla 2019 Valamossa. Kuva: Soili Penttonen

Jyväskylän tiistaiseura kahvittelemassa. Kuva: Soili Penttonen

Mistä järjestö sai nimensä ja miksi perustettiin?
Järjestö sai nimensä Karjalan valistajien ja Valamon luostarin perustajien munkkien Sergein ja Hermanin mukaan. Veljeskunta perustettiin sisälähetys- ja valistusjärjestöksi, jonka yhtenä tärkeänä tehtävänä oli edistää suomen kielen käyttöä julkaisemalla suomenkielistä ortodoksista kirkollista ja hengellistä kirjallisuutta. 

Tiistaiseura, mikä se on
Järjestön tunnetuin toimintamuoto on tiistaiseuratoiminta, Tiistaiseurat tekevät monissa seurakunnissaan monenlaista vapaaehtoistyötä, mm. järjestävät kirkkokahvituksia, diakoniaruokailuja, auttavat kirkon kaunistamisessa ja kirkkotekstiilien huollossa sekä järjestävät kirkkokyytejä apua tarvitseville.

Miten minä voin olla mukana liiton toiminnassa?
Kysy seurakunnan papilta tai kanttori mitä voit tehdä seurakunnassa. Lahjasi on arvokas. Seurakunnassasi voi tarvita apua mm. diakoniatyöhön, kirkon kaunistamiseen, nettisivujen päivittämiseen.   

Mistä saan lisätietoja PSHV:sta? 
Liiton sivuilta ja facebook-kanavalta saat tietoa tapahtumista ja julkaisusta. Voit myös soittaa meille ja kertoa ajatuksiasi järjestöstä. Voit ehdottaa, miten me voimme olla avuksi sinun seurakuntasi alueella. Yhteystiedot löydät alapuolelta. 

Näin löydät meidät verkosta ja sosiaalisesta mediasta

PSHV ry:n verkosivut
PSHV ry Facebookissa

Yhteystiedot

Puheenjohtaja: Metropoliitta Arseni
s-posti: metropoliitta.arseni (at) ort.fi
p. 050 3110349

Varapuheenjohtaja: pastori Ioannis Lampropoulos
ioannis.lampropoulos (at) ort.fi 
p. 050 357 3675

Hits: 35