Filantropia on Suomen ortodoksisen kirkonKirkolla, silloin kun se kirjoitetaan isolla K-kirjaimella, tarkoitetaan Kristuksen Kirkkoa, yhteisöä, joka kokoontuu yhteen tietyssä paikassa. Myös kristittyjen kokoontumispaikkaa kutsutaan kirkoksi tai pyhäköksi. kansainvälisestä diakoniasta ja lähetyksestä vastaava järjestö. Kotimaan lisäksi Filantropian työ ulottuu Itä-Afrikkaan (Kenia, Uganda ja Etiopia) sekä Lähi-itään (Syyria ja Libanon). Filantropia välittää myös humanitaarista apua kriisialueille.
Samalla lailla kuin minulla on oma paikkani osana luomakuntaa, myös kaikki lähimmäisemme kuuluvat samaan maailmaan. Sen vuoksi meidän on pidettävä huolta toisistamme, olivatpa he sitten lähellä tai kaukana.
Filantropian pitkän aikavälin tavoite on, että diakonia-, lähetys- ja lähimmäisvastuu toteutuu Suomen ortodoksisen kirkon työssä niin kotimaassa kuin ulkomailla.
Filantropian työtä tukevat yksittäisten lahjoittajien lisäksi Suomen ortodoksinen kirkkoKirkolla, silloin kun se kirjoitetaan isolla K-kirjaimella, tarkoitetaan Kristuksen Kirkkoa, yhteisöä, joka kokoontuu yhteen tietyssä paikassa. Myös kristittyjen kokoontumispaikkaa kutsutaan kirkoksi tai pyhäköksi. ja sen seurakunnat sekä esimerkiksi Suomen ulkoministeriö ja Euroopan Unioni.
Kirkollisen työn saralla Filantropialla on kolme lähitulevaisuuden tavoitetta:
TAVOITE 1. Filantropialle on tärkeää, että työtä suunnitellaan yhdessä Itä-Afrikan paikallisten ortodoksisten kirkkojen kanssa. Kirkko, jonka talous on kunnossa ja työtä on suunniteltu pidemmäksi aikaa, pystyy huolehtimaan jäsenistään ja ympäröivästä yhteisöstä.
TAVOITE 2. Haluamme muistuttaa, että jokainen ihminen on yhtä tärkeä ja että meidän pitää olla kiinnostuneita koko maapallon hyvinvoinnista. Sen vuoksi puhumme esimerkiksi ihmisoikeuksista ja kestävästä kehityksestä niin kirkon piirissä Suomessa kuin myös maailmalla kumppaneiden kanssa.
TAVOITE 3. Kotimaassa on tärkeää, että kirkon jäsenet, työntekijät ja vapaaehtoiset pääsevät keskustelemaan ja oppimaan Filantropian työhön liittyvistä tärkeistä aiheista ja pohtimaan, miten kirkko voisi olla läsnä ihmisten elämässä tässä ajassa.
Views: 66