Ortodoksisten nuorten liitto ONL ry
Ortodoksisten nuorten liitto ONL ry on ortodoksista nuorisotyötä tekevä ja tukeva järjestö. Sen toiminnan tavoitteena on ajaa nuorten etua kirkossaKirkolla, silloin kun se kirjoitetaan isolla K-kirjaimella, tarkoitetaan Kristuksen Kirkkoa, yhteisöä, joka kokoontuu yhteen tietyssä paikassa. Myös kristittyjen kokoontumispaikkaa kutsutaan kirkoksi tai pyhäköksi. ja yhteiskunnassa ja tarjota nuorille mahdollisuuksia osallistua kirkolliseen nuorisotoimintaan. Liitto tukee myös ortodoksisten seurakuntien lapsi- ja nuorisotyötä.
Liiton toiminnan päärahoittajat ovat Suomen ortodoksinen kirkkoKirkolla, silloin kun se kirjoitetaan isolla K-kirjaimella, tarkoitetaan Kristuksen Kirkkoa, yhteisöä, joka kokoontuu yhteen tietyssä paikassa. Myös kristittyjen kokoontumispaikkaa kutsutaan kirkoksi tai pyhäköksi. sekä Opetus- ja kulttuuriministeriö. Järjestön alkujuuret ovat vuodessa 1943, jolloin liitto perustettiin yhdistämään sodan hajauttamia ortodoksinuoria.
Liiton toiminnan kolme pääaluetta
1) Nuorten osallisuus
Nuoret ovat osa liiton hallintoa ja mukana liiton toiminnan toteuttamisessa. Liitto myös edistää nuorten äänen kuulumista kirkossa. Lisäksi liitto ottaa kantaa nuorten asioihin antamalla lausuntoja ajankohtaisissa asioissa, esim. valtakunnalliseen nuorisotyön ja -politiikan ohjelmaan.
Miten minä voin nuorena osallistua päätöksentekoon kirkossa ja seurakunnassakirkon hallinnollinen alue, jossa alueen asukkaat kokoontuvat jumalanpalveluksiin omaan pyhäkköön. Seurakunnan alueella on monta eri pyhäkköä.?
- Voit esimerkiksi osallistua liiton tai kotiseurakuntasi tekemiin kyselyihin ja selvityksiin tai tehdä toimintaehdotuksia.
- Jos hallinto ja järjestön päätöksenteko kiinnostavat, voit hakeutua ehdolle liiton hallituksen jäseneksi tai kirkolliskokousstuertiksi.
- Voit myös tarjoutua seurakuntasi nuorisotyötoimikuntaan.
- Voit halutessasi liittyä liiton henkilöjäseneksi, jäsenyys on maksuton.
Jos kiinnostuit ONL:n maksuttomasta jäsenyydestä, täältä löydät lisää tietoa.
2) Koulutusten, leirien ja tapahtumien järjestäminen sekä kansainvälinen toiminta
Miten minä voin nuorena olla mukana ortodoksisessa koulutus-, leiri- ja tapahtumatoiminnassa?
- Voit ilmoittautua mukaan kotiseurakuntasi tai ONL ry:n leireille ja tapahtumiin osallistujaksi.
- Voit osallistua liiton tai seurakuntien kursseille ja koulutukseen tai ulkomaan matkoille.
- Kristinoppikoulun ja leirinohjaajakurssin käynyt (tai alaa opsikeleva) voi hakea leirinohjaajaksi ortodoksisille leireille.
- Kristinoppikoulun ja leirinohjaajakurssin käynyt voi hakea leirinohjaajaksi ortodoksisille leireille.
3) Julkaisu- ja tiedotustoiminta sekä viestintä
Liitolla on verkkosivut ja erilaisia sosiaalisen median kanavia. Lisäksi liitto tuottaa edullisia painotuotteita, mm. kirjoja, kortteja ja lehteä.
Miten minä voin nuorena olla mukana liiton julkaisu- ja tiedotustoiminnassa?
- Helpoin tapa osallistua on seurata liiton somekanavia ja lukea päivityksiä ja reagoida niihin.
- Voit hakea palkalliseksi kesäsomettajaksi tai tarjoutua tekemään sisältöä muutoin, vaikkapa jonkun somepäivityksen: instaliven, tiktok-julkaisun, discord-isännöinnin tai Youtube-videon.
- Liiton videotuotannossa ja suuremmissa livelähetyksissä on ajoittain tehtäviä esimerkiksi kuvaajana, kamera-ajoissa, äänitarkkailussa, leikkaamisessa ja tekstittämisessä.
- Voit tarjoutua lehteen avustajaksi, esim. kuvittajaksi tai juttujen kirjoittajaksi. Esim. puuhatehtävien laatijoille maksetaan usein myös pienta korvausta.
- Myös liiton tuotteiden ostaminen liiton verkkokaupasta on yksi tapa olla mukana.
Näin löydät meidät verkosta ja sosiaalisista medioista
Soittolistapoimintoja ONL ry:n YouTube-kanavalta
Voimaa harrastuksista. Nuoret kertovat paitsi harrastuksistaan, myös siitä, mikä kirkossa on parasta.
Ortodoksinen muskari. Maallista ja kirkollista musiikkia erityisesti perheen pienimmille.
Ortodoksisuuden mitä, miksi, miten videosarjassa esitellään perusasioita kirkostamme.
Yhteystiedot
Ortodoksisten nuorten liitto ONL ry
Kirkkokatu 18A+B17
80100 Joensuu
onl (at) ort.fi
p: 0504658173
Views: 120