Yleisteoksia ortodoksisuudesta
KirkonKirkolla, silloin kun se kirjoitetaan isolla K-kirjaimella, tarkoitetaan Kristuksen Kirkkoa, yhteisöä, joka kokoontuu yhteen tietyssä paikassa. Myös kristittyjen kokoontumispaikkaa kutsutaan kirkoksi tai pyhäköksi. historia – ortodoksin käsikirja. Tapani Kärkkäinen. Yleiskuva kirkon historiasta, painopiste idän kirkon historiassa.
Miten uskomme. ArkkipiispaKirkon johtavan piispan arvonimi. Arkkipiispa on esipaimen, jonka tehtävänä on johtaa Suomen ortodoksista kirkkoa yhdessä kirkolliskokouksen, piispainkokouksen ja kirkollishallituksen kanssa Paavali. Rukouselämään ja liturgiaan keskittyvä teos.
Ortodoksinen kirkkoKirkolla, silloin kun se kirjoitetaan isolla K-kirjaimella, tarkoitetaan Kristuksen Kirkkoa, yhteisöä, joka kokoontuu yhteen tietyssä paikassa. Myös kristittyjen kokoontumispaikkaa kutsutaan kirkoksi tai pyhäköksi. Suomessa. Toim. isäpapin tai diakonin kunnioittava puhuttelu, myös munkin ja piispan kunnioittava puhuttelu esim. “Isä esipaimen” Ambrosius ja Markku Haapio. Kattava ja perusteos ortodoksisen kirkon historiasta, teologiasta, elämästä ja kulttuurista.
Ortodoksinen sanasto. Arkkimandriitta Arseni.
Ortodoksinen tie. Kallistos Ware. Teologinen ja hengellinen johdatus ortodoksiseen
uskoon.
Hengellinen elämä, rukousihmisen puhetta Jumalalle anoen, kiittäen tai ylistäen. Tärkein rukouksista on Herran rukous (Isä meidän) ja kilvoittelu
Abba Dorotheoksen 12 opetuspuhetta.
Autiomaan haaste. Metropoliittahiippakuntaa johtavan piispan arvonimi Stefanos. Katsaus autiomaaisien kilvoitteluperinteeseen ja Jeesuksen rukoukseen.
Erämaan hedelmälliset puutarhat. Erakkoisien opetuksia. Toimittanut ja suomentanut arkkipiispa Paavali.
Jumalallisesta luonnosta osalliseksi. Arkkimandriitta Kristoforos Stauropoulos.
Katumuksesta. Ioann Krestjankin. Hengellisen ohjaajan opetuspuheita katumuksen sakramenttiinkirkon pyhä mysteerio, jossa Pyhä Henki toimii ja Jumalan armo vaikuttaa näkymättömällä tavalla. valmistautuvalle.
Kallisarvoinen helmi. Sergei Hackel. Äitinunnan kunnioittava puhuttelu, esim. “Äiti Evdokia” Maria Skobtsovan elämäkerta.
Nimen voima. Kallistos Ware. Kirja Jeesus-rukouksesta.
Pyhityksen tie. Konstantinos Kavarnos.
Pyhittäjä Serafim Sarovilainen. Elämäkerta ja hengelliset ohjeet.
Pyhä Henki kristityn elämässä. Kallistos Ware.
Rukouksesta. Arkkimandriitta Sofroni Saharov. Kirja kristillisen rukouksen luonteesta, Jeesuksen rukouksesta ja ortodoksisesta kilvoitteluelämästä.
Rukouskoulu. Metropoliitta Anthony Bloom.
Rukouksen valaisema tie. Nunna Kristoduli.
Sielun lääke. Luostarien vuosisataista viisautta. Nunna Kristoduli.
Suuri paasto. Alexander Schmemann. Johdatus pääsiäistä edeltävän paaston liturgiseen ja hengelliseen elämään.
Synaksarionkirja, jossa kerrotaan jokaiselle päivälle päivän pyhän elämänkerta.. Pyhien elämäkertoja.
Tuhlaajapojan paluu. Metropoliitta Anthony Bloom.
Vaeltajan kertomukset. Tuntemattomaksi jääneen kirjailijan kertomus Jeesusrukouksen oppimisesta.
Valamon vanhuksen kirjeitä. Yksinkertaista ja syvää opetusta hengellisestä elämästä.
Sakramenteista ja liturgisesta elämästä
Avioliitto. Ortodoksinen näkökulma. John Meyendorff.
Kasteyksi kirkon sakramenteista, mysteerio, jossa kastettavasta tulee Kristuksen kirkon jäsen. ja katumus. Arkkipiispa Paavali ja Matti Sidoroff.
Kruunaa heidät yhdeksi. Avioliittoa käsittelevä artikkelikokoelmateos.
Liturgian elämästä. Petri Piiroinen.
Maailman elämän edestä. Aleksander Schmemann.
Matka tuonilmaisiin. Ortodoksinen hautauskirja. Toim. Matti Sidoroff.
Paluu. Arkkimandriitta Nektarios Andonopoulos. Kuvaus mielenmuutoksen,
katumuksen ja ehtoolliseneukaristia, on yksi kirkon sakramenteista, johon kirkon jäsenet voivat osallistua liturgiassa tai sairaana ollessaan sairaan ripityksessä. yhteydestä kristityn elämässä.
Tie ylösnousemukseen. Suuren paaston ja pääsiäisen sanoma. Munkki Serafim. Matkaopas suureen paastoon ja pääsiäiseen.
Uskon pidot. Arkkipiispa Paavali. Monipuolinen ja selkeä johdatus liturgiajumalanpalvelukseen, ehtoollisen toimittamiseen ja viettämiseen.
Teologiasta
Bysantin teologia. John Meyendorff.
Bysanttilainen ajattelu. Konstantinos Kavarnos.
Sisäinen valtakunta. Kallistos Ware. Kokoelma piispapappeuden korkein aste, oikeus toimittaa jumalanpalveluksia ja kirkollisia toimituksia sekä vihkiä diakoneja ja pappeja. Kallistoksen artikkeleita ortodoksisesta elämästä ja teologiasta.
Raamattukristittyjen yhteinen kirkon pyhä kirja. Raamattu koostuu Uudesta ja Vanhasta testamentista. Vanha testamentti kertoo ajasta ennen Jeesuksen syntymää ja uusi testamentti Jeesuksen syntymän jälkeen. ortodoksisessa kirkossaKirkolla, silloin kun se kirjoitetaan isolla K-kirjaimella, tarkoitetaan Kristuksen Kirkkoa, yhteisöä, joka kokoontuu yhteen tietyssä paikassa. Myös kristittyjen kokoontumispaikkaa kutsutaan kirkoksi tai pyhäköksi.. Matti Sidoroff.
Views: 83