Ohjaa ortodoksisen median luo. Kirjastohuoneeseen tai mediahuoneeseen kerätään linkkejä painettuun sekä digitaaliseen ortodoksiseen mediaan. Huone täydentyy ja kehittyy vähitellen. Luvassa on esimerkiksi listaa ortodoksisuutta käsittelevistä elokuvista.
Ortodoksisia lehtiä
Aamun Koitto on kaikkien Suomen ortodoksien yhteinen lehti. Se ilmestyy noin parin kuukauden välein. Lehti postitetaan talouksiin, joissa on Suomen ortodoksiseen kirkkoonKirkolla, silloin kun se kirjoitetaan isolla K-kirjaimella, tarkoitetaan Kristuksen Kirkkoa, yhteisöä, joka kokoontuu yhteen tietyssä paikassa. Myös kristittyjen kokoontumispaikkaa kutsutaan kirkoksi tai pyhäköksi. kuuluvia jäseniä. Verkkolehteä voi lukea täällä.
Tuohustuli on lapsille ja nuorille suunnattu lehti, joka jaetaan ortodoksisiin koteihin Aamun Koiton välissä. Tuohustulta julkaisee Ortodoksisten nuorten liitto ONL ry.
Nettiraamattu
Raamattua voi lukea sähköisesti osoitteessa raamattu.fi
Podcasteja
Suomen ortodoksisen kirkon sivulla monista ortodoksisuuteen liittyvistä aiheista täällä
Helsingin ortodoksisen seurakunnankirkon hallinnollinen alue, jossa alueen asukkaat kokoontuvat jumalanpalveluksiin omaan pyhäkköön. Seurakunnan alueella on monta eri pyhäkköä. Soundcloud-kanavalla monista ortodoksisuuteen liittyvistä aiheista täällä
Pappismunkki Damaskinos Ksenofontoslainen kertoo Ortodoksisesta maailmasta -podcastissa ortodoksisen kirkon hengellisestä perinteestä täällä.
Isäpapin tai diakonin kunnioittava puhuttelu, myös munkin ja piispan kunnioittava puhuttelu esim. “Isä esipaimen” Rauno Pietarisen Ortodoksia-kurssi löytyy YouTubesta
Ensiapua ortodoksisuudesta kiinnostuneille
Kirjalista, josta voi aloittaa
Ortodoksinen sanasto
Jos on hieman epäselvää, mitä synodipiispainkokous, joka kokoontuu säännöllisesti kirkon päämiehen johdolla päättämään toimeenpantavista asioista tai Euhologionpyhien toimitusten käsikirja tarkoittaa, voi sen käydä tarkistamassa ortodoksisesta sanastosta.