Kirkkohistoria
Kirkkohistoriassa käsitellään kristinuskon ja kirkonKirkolla, silloin kun se kirjoitetaan isolla K-kirjaimella, tarkoitetaan Kristuksen Kirkkoa, yhteisöä, joka kokoontuu yhteen tietyssä paikassa. Myös kristittyjen kokoontumispaikkaa kutsutaan kirkoksi tai pyhäköksi. historiaa ja nykyisyyttä. Tällä sivustolla asioita tarkastellaan ortodoksisesta näkökulmasta.
Etsimme vastauksia kysymyksiin:
- Kuinka kristinusko on muodostanut oppinsa? Ketkä ovat kirkon ajattelijoita ja opettajia? Miten kristinusko ilmenee eri aikoina ja eri paikoissa?
- Mikä on ortodoksinen kirkkoKirkolla, silloin kun se kirjoitetaan isolla K-kirjaimella, tarkoitetaan Kristuksen Kirkkoa, yhteisöä, joka kokoontuu yhteen tietyssä paikassa. Myös kristittyjen kokoontumispaikkaa kutsutaan kirkoksi tai pyhäköksi.? Millaisia paikallisia kirkkoja kuuluu ekumeeniseenkoko asuttu maailma, koko kirkkoa käsittävä, yleiskirkollinen ja apostoliseen ortodoksiseen kirkkoonKirkolla, silloin kun se kirjoitetaan isolla K-kirjaimella, tarkoitetaan Kristuksen Kirkkoa, yhteisöä, joka kokoontuu yhteen tietyssä paikassa. Myös kristittyjen kokoontumispaikkaa kutsutaan kirkoksi tai pyhäköksi.? Millainen on Suomen ortodoksisen kirkon historia?
- Miten Suomen ortodoksinen kirkko on järjestäytynyt osaksi yhteiskuntaa?
- Mitä muita kirkkoja ja kristillisiä suuntauksia on Suomessa ja globaalisti?
Kirkkohistoria on tiiviissä vuoropuhelussa nykyisyyden kanssa, se ei ole pelkkää menneisyyden kertaamista. Jotta voisimme ymmärtää ortodoksisuuden nykyisyyttä ja kirkon tapaa toimia, meidän täytyy tuntea asioiden ja kirkon opetuksen taustoja. Monet käsittämättömiltä vaikuttavat asiat saavat selityksensä ja avautuvat, kun tunnemme historiaa.
Kirkkohistoriaa voi opiskella yliopistossa osana ortodoksisen teologian opintoja. Kirkkohistoriaa opetetaan myös perusopetuksessa ja lukioissa osana uskonnonopetusta. Moni harrastaa kirkkohistoriaa ja esimerkiksi lukee kirkossaKirkolla, silloin kun se kirjoitetaan isolla K-kirjaimella, tarkoitetaan Kristuksen Kirkkoa, yhteisöä, joka kokoontuu yhteen tietyssä paikassa. Myös kristittyjen kokoontumispaikkaa kutsutaan kirkoksi tai pyhäköksi. eläneiden henkilöiden opetuksia ja kirjoituksia. Ihminen ongelmineen ja kysymyksineen on pysynyt yllättävän muuttumattomana, vaikka vuosisadat vaihtuvat. Tämän päivän ihminen saattaa löytää vastauksen yli tuhat vuotta vanhasta opetuksesta.
Ortodoksiston ensimmäisen vaiheen kirkkohistorian sisältönä käsittelemme Suomen ortodoksista kirkkoa nykyisyydessä, osana Suomalaista yhteiskuntaa.
Ortoboxin kirkkohistoriatehtävät
Opettaja Kirsi Vuomajoen Peda.net sivut kirkkohistoriasta
Kirkkohistoriasta löydät lisää asiaa Ortodoksi.netistä
Views: 420